pitches
Pitches Theater op de Markt 2021

Een (nieuwe) creatie die dringend aan de professionele wereld moet voorgesteld worden? De komende maanden staan er verschillende pitchsessies gepland, zowel Circuscentrum als andere spelers in de sector organiseren pitches. Een praktisch overzicht en informatie om je kandidaat te stellen.

Circusartistiek Vlaanderen zit niet stil, er zijn heel wat nieuwe creaties klaar om de nationale en internationale podia, straten en tenten te veroveren. De komende maanden staan er op verschillende plaatsen in Vlaanderen pitchsessies gepland. Zo organiseert PERPLX zelf een pitchmoment tijdens hun Vitrine voor jonge makers en er zijn enkele gezelschappen geselecteerd door Artcena voor CIRCA in Auch (FR). In het voorjaar van 2024 staat UP! (Brussel) op het programma, waar naar goede gewoonte ook pitchsessies georganiseerd worden.

Pitches Theater op de Markt en Smells Like Circus

Circuscentrum, circuswerkplaats Dommelhof en het Gentse kunstencentrum VIERNULVIER slaan de handen in elkaar en organiseren samen pitches tijdens de Theater Op De Markt (Pelt) en Smells Like Circus (Gent).

De plaatsen zijn beperkt tot tien pitches per festival. Er wordt een commissie samengesteld die de kandidaten zal selecteren. Bij die selectie zal er voor Theater op de Markt een focus liggen op het bereik van een breed en divers publiek, terwijl bij Smells Like Circus de profilering, positionering en uitstraling met de vooruitzichten op spreiding op internationaal vlak de focus is.

Circuscentrum is organiserende partij, de commissie beslist over de kandidaturen.
Samenstelling commissie: Simon Peeters (Dommelhof), Emilie Hulsmans (CC Hasselt), Lucho Smit (Circolo), Julie Descamps (Kopergietery)
Organisatie commissie en pitches: Circuscentrum

How to pitch?

We willen artiesten en gezelschappen zoveel mogelijk kansen geven. Pitchen is iets dat je kan leren. Daarom organiseren we sessies waarin we je handvaten aanbieden om te leren pitchen.