Contact

De officiële naam van Circuscentrum is Vlaams Centrum voor Circuskunsten vzw. Gevestigd in De Expeditie aan Dok Noord in Gent, maar met heel Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel als werkingsgebied. Hieronder vind je de gegevens van de medewerkers. Loop eerst even mee binnen in ons gebouw met het filmpje van Natko Stipanicev.

Vlaams Centrum voor Circuskunsten vzw (Circuscentrum)
Dok Noord 4 F 001
B-9000 GENT
+32 (0)9 233 85 89
[email protected]

De gemakkelijkste manier om ons te bereiken, is rechtstreeks via mail naar de juiste persoon (zie onder).

IBAN BE54 8939 4404 6097 // BIC VDSPBE91
Ondernemingsnr. 0475.485.684 (niet BTW-plichtig)

Noemi De Clercq

Noemi De Clercq

Directeur

[email protected]

Nele Vertriest

Nele Vertriest

Zakelijk leider

[email protected]

Peter Smets

Peter Smets

Pedagogische werking
& sociaal circus

[email protected]

Jan Peyls

Jan Peyls

Sectorondersteuning

[email protected]

Séverine Van der Srighelen

Séverine Van der Stighelen

Internationalisering

[email protected]

Bibi Bert

Bibi Bert

Officemanagement & projectondersteuning

[email protected]

Matilde Ruppert

Matilde Ruppert

Kennisontsluiting
& erfgoed
[email protected]

Anne Ceulebrouck

Anne Ceulebrouck

Informatiebeheer

[email protected]

Katrijn De Bleser

Katrijn De Bleser

Communicatie
[email protected]

Hilke

Hilke Lamot

Communicatie

[email protected]

Maarten verhelst

Maarten Verhelst

Circusmagazine

[email protected]

Wegbeschrijving

Circuscentrum is gevestigd in De Expeditie, op de voormalige ACEC-site in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham, iets buiten het stadscentrum. Je kan er geraken via Dok Noord of via de Sint Salvatorstraat. Sinds 2016 is er op Dok Noord ook een winkelcentrum met ondergrondse parking. Daar kan je betalend parkeren.

Met de fiets
Met de fiets raak je quasi via alle omringende wegen aan De Expeditie: Sint-Salvatorstraat, Dok Noord en Sassevaartstraat. Er is een overdekte fietsenstalling voorzien op het terrein, naast De Expeditie (gebouw F).

Vanuit station Gent Sint-Pieters
(Opgelet! Sinds januari 2023 volgt de tram een omleiding.) Neem tram 4 ‘Muide-Moscou’ en stap af aan halte ‘Heilig-Kerst’. Na ongeveer 200m wandelen in de Sint-Salvatorstraat (= verlengde van de Sleepstraat), vind je aan de rechterkant de fietsers- en voetgangersdoorgang ter hoogte van het grote hek voor de broodjeszaak Lunchtime (nr. 18). Ga hier in, wandel voorbij de broodjeszaak tussen de twee gebouwen in en vind op de rechterkant blok F: De Expeditie.

Vanuit station Gent Dampoort
Je stapt vanuit het station richting Dok Zuid – Stapelplein. Na ongeveer 20 minuten stappen vind je, voorbij het postsorteercentrum en even na de de bocht, aan de linkerkant de hoofdingang aan Dok Noord 4 (net voorbij Meyvaert). Ga hier in en wandel 150m door tot je recht op het gebouw van de Expeditie botst.

Met de bus geraak je er ook, buslijn 5 heeft een halte aan Heilig-Kerst, cfr. tram 4.

Bereikbaarheid met de wagen
Volg Gent-Centrum en neem afrit 1 (Andere richtingen). Aan de lichten sla je rechts af en je belandt op de kleine ring rond Gent (R40). Die volg je tot aan de grote rotonde van de Dampoort. Hierop neem je de afslag richting Eeklo (zo blijf je op de R40). Na Dok Zuid en het Stapelplein kom je aan op Dok Noord 4.

De grote ondergrondse parking van Dok Noord (800 plaatsen) ligt op 100 meter van De Expeditie. De inrit van de parking vind je halverwege de Sassevaartstraat. Parkeer je auto ondergronds en kies voor de uitgang Carelsplein. De uitgang Carelsplein ligt op 100 meter stappen van De Expeditie (gebouw F).