© Charlotte Vercruysse
© Charlotte Vercruysse

Twee weekends lang zal er gewerkt worden rond inclusie. Doel van de vorming is om circustrainers zich verder te laten ontwikkelen zodat ze zich comfortabel voelen om voor elke groep te staan enerzijds en een gemeenschappelijke taal rond inclusie ontwikkelen anderzijds.

Circuscentrum, Ell Circo D’ell Fuego, Circusplaneet en Circus Zonder Handen organiseren samen een vorming rond inclusie voor circustrainers. De vorming duurt zes dagen: drie dagen in de zomer en drie dagen in het najaar. Deelnemende circustrainers vertrekken vanuit referentiekaders en definities om zo tot een gemeenschappelijke taal rond inclusie te komen.

Vanuit de praktijk wordt er bekeken hoe een trainer voor een inclusieve groep circussers te werk kan gaan. Er wordt verder ingegaan op de begeleidersstijl van de trainers zodat ze aan het einde van het traject sterker in de schoenen staan voor elke groep. Er wordt gewerkt rond het belang van een warm onthaal, groepsdynamica en de betrokkenheid van deelnemers in de groep. Er worden tools aangereikt om een krachtige leeromgeving te creëren.

Je gelooft in de kracht van het circus en wilt dit met elk kind, jongere of volwassene delen.
Je ziet kinderen, jongeren, volwassenen groeien en openbloeien.
Je wilt meer weten over inclusie, inclusief werken en de belangrijke rol van jou als trainer hierin!

Voor wie?
Circuslesgever die al minstens twee jaar voor een groep staan, het maakt niet uit welke rol je hier hebt, assistent of hoofdtrainer. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20.

Data (OPGELET! De datum van het eerste weekend werd hieronder al aangepast)
– zaterdag 14 en zondag 15 oktober, telkens van 9u00 tot 17 uur bij Circus Zonder Handen in Brussel (zonder overnachting).
– vrijdag 3 november (start 10u) tot zondag 5 november 2023 (einde 16u) bij Ell Circo D’Ell Fuego in Antwerpen (met overnachting).
- Een terugkomdag in december.
(De opleiding omvat beide weekends en de terugkomdag samen. Het is niet mogelijk om slechts één weekend uit te kiezen.)

Schrijf je in

  • 150 euro voor de hele opleiding
  • Een sociaal tarief is mogelijk mits ondersteuning van je circusatelier. Jij betaalt dan 75 euro, je atelier betaalt 37,5 euro en Circuscentrum legt de overige 37,5 euro bij.
  • We willen iedereen de kans geven om deel te nemen. Vormt de prijs een drempel? Contacteer Jan (0486/11.99.83 of [email protected])