Welke subsidielijn(en) binnen het Circusdecreet zijn geschikt voor jou(w organisatie)? Hoe pak je dat aan, zo'n subsidiedossier schrijven? Samen met het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert Circuscentrum verschillende sessies om meteen aan de slag te gaan.

De reeks infosessies over een dossier schrijven binnen het Circusdecreet startte in 2023 en loopt door in 2024.

Tijdens de eerste online infosessie gaf Machteld De Smedt (departement Cultuur, Jeugd en Media) een overzicht van alle subsidielijnen binnen het Circusdecreet. Je herbekijkt de sessie hieronder.

De tweede infosessie ging door in Leuven, waarbij in de voormiddag meer informatie gegeven werd bij de aanvraag van structurele subsidies en er in de namiddag dieper werd ingegaan op het schrijven van projectmatige dossiers.

De volgende bijeenkomst wordt een schrijfdag op 19 februari 2024. Die staat open voor iedereen die bijna klaar is om een aanvraag voor een projectsubsidie in te dienen op 1 maart 2024. Ook samen schrijven aan een ontwikkelingsbeurs of aan een aanvraag voor internationale reiskosten is mogelijk.

Nele en Jan van Circuscentrum zullen de schrijfdag leiden samen met met Frederike Van Lindt van Cultuurloket en Celine Verkest van partnerorganisatie Miramiro.

Praktisch:

  • De schrijfdag gaat door van 10u tot 16u
  • Locatie: De Expeditie, Dok Noord 4 F in Gent

Inschrijven

Deelnemen is gratis, maar het is nodig om vooraf in te schrijven.

Video