Welke subsidielijn(en) binnen het Circusdecreet zijn geschikt voor jou(w organisatie)? Hoe pak je dat aan, zo'n subsidiedossier schrijven? Samen met het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert Circuscentrum verschillende sessies om meteen aan de slag te gaan.

De reeks infosessies over een dossier schrijven binnen het Circusdecreet startte in 2023 en loopt door in 2024.

Tijdens de eerste online infosessie gaf Machteld De Smedt (departement Cultuur, Jeugd en Media) een overzicht van alle subsidielijnen binnen het Circusdecreet. Je herbekijkt de sessie hieronder.

De tweede infosessie gaat door op maandag 18 december* in Leuven.

  • De voormiddag staat in het teken van de aanvraag van structurele subsidies (voor werkplaatsen, circusateliers, circusgezelschappen en Circuscentrum)
  • In de namiddag gaan we dieper in op het schrijven van projectmatige dossiers (creatie en spreiding, festivals, ontwikkelingsgerichte beurzen en internationale reiskosten).

Deelnemers kunnen kiezen om enkel in de voor- of in de namiddag aan te sluiten. De tweede infosessie organiseren we in samenwerking met CIRKLABO, Cultuurloket en het departement Cultuur, Jeugd en Media.

Inschrijven

De tweede infosessie gaat door in BIB Tweebronnen, Rijschoolstraat 4 in Leuven. Vooraf inschrijven is nodig.

*Opgelet de datum van deze infosessie is verplaatst van 6 december naar 18 december omwille van de aangekondigde treinstaking.

Video