logo Circusnext

Circusnext is een Europees circuslabel dat makers selecteert die zich onderscheiden door hun eigenheid en creativiteit. Circusnext is ook een Europees platform van zo'n 30 partners uit 17 landen dat dat getalenteerde circusartiesten wil ontdekken, ondersteunen en speelkansen bieden.

CircusNext (het voormalige Jeunes Talents Cirque Europe) is ontstaan op initiatief van het Franse ministerie van Cultuur en groeide uit tot een Europeses samenwerkingsproject. Doorheen de jaren is Circusnext een essentieel programma geworden voor de ontwikkeling van het hedendaagse circus en de erkenning van circus als een volwaardige kunstvorm. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste steunprogramma's voor opkomende auteurs en makers. Circusnext is een Europees circuslabel: de door een Europese jury geselecteerde makers onderscheiden zich door hun eigenheid en creativiteit.

Daarnaast is er ook het Europe of circus, een platform van een dertigtal partners uit 17 landen die zich verzamelen rond fundamentele waarden, de identificatie van unieke talenten, ondersteuning van creatie en Europese samenwerking. Belgische partners in het project zijn: Theater op de Markt, PERPLX, UP Circus and performing arts en Latitude 50.

Jaarlijks wordt er een oproep gelanceerd waarvoor makers zich met hun creatie kandidaat kunnen stellen. Camille Paycha, Familiar Faces, Circus Katoen en Alexander Vantournhout kroonden zich al als laureaten.

www.circusnext.be