Culture Moves Europe - financiering voor culturele mobiliteit

Open call
Deadline:

Culture Moves Europe is de naam van de nieuwe Europese regeling rond culturele mobiliteit, die wordt gefinancierd door het Creative Europe-programma van de Europese Unie en in de praktijk gebracht door het Goethe-Institut. Culture Moves Europe biedt mobiliteitsbeurzen aan kunstenaars, cultuurwerkers en gastorganisaties om een internationaal project uit te voeren. Het initiatief richt zich op podiumkunsten, waaronder circus, maar ook op architectuur, cultureel erfgoed, design en modeontwerp, literaire vertaling, muziek en visuele kunsten. Het bestrijkt alle Creative Europe-landen (met inbegrip van de overzeese landen en gebieden en de ultraperifere regio’s van de Europese Unie).

Culture Moves Europe bestaat uit 2 acties:

  1. Individuele Mobiliteit voor personen die 7 tot 60 dagen reizen of groepen tot 5 personen die maximaal 21 dagen reizen. Jaarlijks wordt een doorlopende oproep voorzien in de periode najaar tot voorjaar, voor kunstenaars en culturele professionals uit verschillende sectoren. Deadline: 31 mei 2024
  2. Residenties voor gastorganisaties: betreft financiële steun om 'korte' termijn (1 tot 3 maanden), 'lange' termijn (3 tot 6 maanden) alsook verlengde residenties (tot 10 maanden) aan te moedigen. Deadline is verlopen.


>> Concrete vragen of advies op maat nodig? Neem contact op via [email protected]
>> Lees meer over Culture Moves Europe en de kandidaatstelling