© Eric De Mildt

Ben je een jonge, beginnende circusartiest of gezelschap en heb je interesse om komend seizoen op te treden zowel vlakbij Parijs als in Oostende? Dien dan in op deze unieke call waarvoor Circus Ronaldo, TAZ, De Grote Post en Circuscentrum de handen in elkaar slaan.

Parijs?

Al 20 jaar lang zorgt Théâtre Antony - nabij Parijs - ervoor dat tussen alle bouwwoede door tentcircus nog steeds een plek heeft in de publieke ruimte. Twintig jaar geleden streek voor het eerst de tent van Circus Ronaldo neer op het plein. Théâtre Antony wil deze gebeurtenis vieren met een soirée composé en vroeg aan Circus Ronaldo om een avond samen te stellen. Circus Ronaldo wil deze ruimte ook graag delen met en plaats geven aan aanstormend talent.

We want you! Wil jij of je gezelschap samen met Circus Ronaldo en tal van andere artiesten spelen op deze unieke plek vlakbij Parijs? Ben je beschikbaar om op 9 december 2024 te spelen op de soirée composé te Parijs? Circus Ronaldo is op zoek naar twee acts van max. 20 min. (composé vorm in tent opstelling, rigging mogelijk). Rode draad doorheen deze soirée is: ‘De lege ruimte, de kracht van verbeelding’.

Oostende?

Al meer dan 25 jaar geeft Theater Aan Zee (TAZ) ruimte aan podiumkunsten op unieke locaties in Oostende en focust daarbij ook op jonge, beginnende artiesten. Sinds haar ontstaan omarmt ook cultuurhuis De Grote Post het circus en ondersteunt makers in hun ontwikkeling met een sterke residentiewerking.

We want you! In de zomer van 2025 trekken Circus Ronaldo, TAZ, De Grote Post en Circuscentrum aan hetzelfde zeil en zorgen voor een frisse bries met een focus op jonge, beginnende circusartiesten en gezelschappen. We zijn op zoek naar verschillende acts die kunnen spelen of in de tent van Circus Ronaldo of acts op locatie (in situ) of in de publieke ruimte (familieprogramma Wonderwaai). Ben je beschikbaar in de periode van 30 juli-9 augustus 2025?

We lanceren deze Double Call voor zowel Parijs 2024 als TAZ 2025. Selectiedag op 19 september 2024 in De Grote Post voor Parijs 2024 EN voor TAZ 2025. Het kan zijn dat je voor één of voor beide events geselecteerd wordt.

Verloop:

  1. 15 augustus: Deadline kandidatuur. Indienen via onderstaande link. Een commissie bestaande uit professionals van Circus Ronaldo, TAZ en De Grote Post doet een selectie.
  2. 2 september: kennisgeving van selectie
  3. 19 september: selectiedag in De Grote Post in Oostende met dezelfde commissie
  4. 1 oktober maken we de geselecteerden bekend
  5. 9 december 2024 spelen op de Soirée Composé in Antony, Parijs.
  6. Tussen 30 juli-9 aug 2025: spelen in tent, op locatie of Wonderwaai op TAZ 2025, Oostende.

Financieel:

  • Vervoersonkosten voor de selectiedag worden vergoed via railpassvergoeding binnen België (H/T)
  • Er wordt gewerkt met een uitkoopsom voor 9 december 2024
  • TAZ 2025: vergoeding volgens CAO 304 podiumkunsten (anciënniteit 0)/meerdere speeldagen + vervoersonkosten + catering en verblijf.

Kandidatuur indienen

Wil je een kandidatuur indienen? Dan kan je via onderstaande link het formulier invullen. Onduidelijkheden? Mail naar [email protected]