Circuscentrum zoekt communicatiemedewerker

logo

Circuscentrum, het Vlaamse Steunpunt voor Circuskunsten met Gent als uitvalsbasis, werft een medewerker communicatie, promotie en sociale media aan die circus mee op de kaart zet in binnen- en buitenland.


Solliciteren kan tot 22 april 2024
80 % contract van bepaalde duur tot eind 2025 met kans op verlenging

Profiel

 • Je communiceert vlot en professioneel, zowel in het Nederlands als in het Engels en het Frans.
 • Je hebt een vlotte pen en een grote taalgevoeligheid. Je bent in staat om een boodschap helder over te brengen.
 • Je schrijft wervend en stemt je stijl af op het medium en het beoogde publiek.
 • Sociale media hebben voor jou geen geheimen en je bent vertrouwd met digital storytelling.
 • Je hebt een goed oog voor grafische vormgeving en zorgt ervoor dat de huisstijl optimaal tot zijn recht komt.
 • Je kan out-of-the-box denken en krijgt energie van het uitdenken van in het oog springende communicatiecampagnes.
 • Je hebt affiniteit met webredactie en online content management. Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen op het vlak van webdesign en je hebt praktijkervaring CMS-systemen.
 • Je hebt zin voor verantwoordelijkheid en een hands-on mentaliteit.
 • Je durft initiatief te nemen, bent leergierig en creatief.
 • Je kan goed plannen en organiseren.
 • Je bent een teamspeler, maar je kan ook zelfstandig werken.
 • Je hebt een grote affiniteit met het brede spectrum van circus.
 • Je onderschrijft de missie van Circuscentrum als steunpunt.

Taakomschrijving

Als communicatiemedewerker ben je mee verantwoordelijk voor de externe communicatie. Samen met de verantwoordelijke pers en communicatie sta je in voor de uitvoering, evaluatie en bijsturing ervan. Je staat mee in voor de offline (publicaties, affiches, brochures…) en online communicatie (website, sociale media, nieuwsbrief,…) en maakt werkt van een ideale communicatiemix. Je draagt met je expertise en creativiteit bij tot een kwaliteitsvol, inhoudelijk sterk, inspirerend en duurzaam communicatiebeleid.

Je zet mee je schouders onder de toepassing van huisstijl en de actualisering van content zowel op de sectorwebsite www.circuscentrum.be, als op de meertalige promowebsite www.circusinvlaanderen.be.
Je bent als eindredacteur van de website en sociale media van Circuscentrum mee verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitgaande communicatie. Je zet in op de verdere uitbouw van de verschillende kanalen en maakt hierbij gericht keuzes.

Je maakt deel uit van een klein team van gedreven medewerkers en ondersteunt en adviseert hen in hun communicatie. Je kan zowel worden ingezet om te brainstormen over originele campagnes (bv. in het kader van Circusnachten), maar ook voor de eindredactie van teksten. Je helpt met de ontsluiting van content die binnen het kenniscentrum geproduceerd wordt en de redactie van (online) publicaties.

Je staat in voor de promotie van het Vlaamse circus en versterkt de beeldvorming ervan. Je gaat op zoek naar creatieve en wervende manieren om de circuskunsten in al hun diversiteit in de kijker te zetten.

Organisatie

Circuscentrum is sinds 1 januari 2021 het steunpunt voor circuskunsten in Vlaanderen. Het stimuleert de Vlaamse circussector om verder uit te groeien tot een dynamische, professionele en gezonde sector met internationale uitstraling. Als steunpunt voor circuskunsten is Circuscentrum het eerste aanspreekpunt zowel van de sector als van de overheid.

Het vormt de centrale spil van een breed netwerk: al wie actief is in de sector kan bij ons terecht. Het bouwen van bruggen en stimuleren van samenwerking staat centraal. Circuscentrum zet in op het vergroten van expertise binnen en over de sector via inspirerende ontmoetingen, via dataverzameling en onderzoek en via het ontwikkelen van tools. Circuscentrum zorgt ervoor dat talent ondersteund wordt en vlot doorstroomt naar het professionele circuit. Het investeert in beeldvorming die circus in al zijn facetten tot zijn recht laat komen en zet circus op de kaart in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten.

Circuscentrum vindt gelijke kansen belangrijk en waardeert diversiteit. We moedigen iedereen aan om te solliciteren, ongeacht je leeftijd, geslacht, origine, geaardheid, geloof, beperking of nationaliteit. We kiezen een collega op basis van competenties, talenten en motivatie.

Meer weten over de organisatie? Ontdek het op www.circuscentrum.be

Wat kan je verwachten?

 • Een missie-gedreven organisatie die in beweging is, en net als jij gepassioneerd is door circus.
 • Boeiend en afwisselend werk binnen een dynamisch context.
 • Je werkplek is in Gent. Het kantoor van Circuscentrum is gelegen op de site van DOK Noord, op wandelafstand van Dampoort Station.
 • Mogelijkheid tot telewerk en glijdende werkuren.
 • Een 4/5e contract tot eind 2025 met mogelijkheid op verlenging.
 • Een verloning volgens het sectorbarema in PC 329.01, en extralegale voordelen.
 • Vergoeding woon-werkverkeer.

Interesse?

Stuur je CV en motivatie naar [email protected]
Reageren voor 22 april 2024, 12 uur.

Voor meer info over de vacature, neem contact op met [email protected]

Op basis van CV en motivatiebrief gebeurt een eerste selectie. Geselecteerde kandidaten krijgen vóór 1 mei een uitnodiging voor een schriftelijke proef en een gesprek dat plaatsvindt op 7 mei overdag.

De datum van indiensttreding wordt in overleg vastgelegd.