Open call - Residentiële workshop in VK voor producer

Open call
Deadline:

Professionals die een rol opnemen als 'producer' krijgen de kans om deel te nemen aan een vierdaagse residentiële workshop bij 101 Outdoor Arts (VK). Die gaat door van 29 januari 2024 tot 1 februari 2024. Circuscentrum en 101 Outdoor Arts (VK) slaan hiervoor de handen in elkaar. Aanmelden kan nog tot 8 december.

Het programma


Toolbox is een vierdaags residentieel programma voor producers gericht op persoonlijke groei en professionele ontwikkeling met de nadruk op peer-to-peer leren, geleid door een ervaren coach en facilitator. Het residentiële programma wordt opgevolgd door een reeks online sessies doorheen het jaar.

Voor wie?

Professionals die een rol opnemen als ‘producer’. En zich bezighouden met productionele ondersteuning in de brede zin van het woord: mee vormgeven aan creatieve plannen en ervoor zorgen dat ze uitgevoerd kunnen worden, zoeken naar de juiste partners, marketing, management. De focus tijdens het vierdaagse evenement ligt op producers die buiten de traditionele context van een podium werken, met name outdoor en in de openbare ruimte, maar staat open voor iedereen die geïnteresseerd is. De kosten voor deelname (vervoer, accommodatie, verblijf) worden volledig gedragen door Circuscentrum.

101 Outdoor Arts

101 Outdoor Arts is een nationaal centrum voor kunsten in de publieke ruimte. Ze bieden ondersteuning en ruimte voor artiesten om outdoor werk te maken en ontwikkelen. Ze zijn één van de belangrijkste spelers in het Verenigd Koninkrijk voor de ontwikkeling van outdoor arts. Het centrum biedt residentieruimte en ondersteuning voor het ontwikkelen van kunst in de publieke ruimte . Het 101 team ondersteunt creatieve professionals met advies op het vlak van productie en administratie, biedt ondersteuning bij try outs en nog veel meer. 101 biedt ook een breed programma aan mogelijkheden voor professionele ontwikkeling, zoals de 101 Labs en Toolbox programma rond cultureel leiderschap.

In kader van het BAR project bieden Circuscentrum en 101 Outdoor Arts de kans aan professionals actief op het vlak van productie om deel te nemen aan het TOOLBOX programma. Toolbox staat open voor al wie zijn producer skills wil aanscherpen in elk stadium van zijn/haar/hun carrière. 101 Outdoor Arts richt zich met dit aanbod vooral tot individuen die de mogelijkheden van het werken in de openbare ruimte (verder willen) verkennen. De TOOLBOX workshop hanteert een mix van van peer-to-peer uitwisseling, coaching en persoonlijke en professionele ontwikkeling. Meer info vind je hier.

Deelnemen?

Wanneer? 29 januari 2024 tot 1 februari 2024. Aankomst vanaf 15.00 uur op maandag 29 januari voor een welkomstdiner en vertrek na de lunch op donderdag 1 februari.

Waar? 101 Outdoor Arts, Greenham Business Park, Newbury, RG19 6HN

Er zijn 6 plaatsen beschikbaar. De selectie van de deelnemers wordt gedaan in samenspraak met 101 Outdoor Arts. De deadline (8 december) voor het indienen van je kandidatuur ligt vroeger dan de deadline van 101 Outdoor Arts omwille van organisatorische redenen.