Open call - Jobshadowing in Baskenland

Open call
Deadline:

Ga jobshadowen in het Baskenland. Het Binded Bodies project biedt de mogelijkheid aan drie Vlaamse circusprofessionals om gedurende een week te gast te zijn bij een Baskische organisatie en gedurende deze periode één of meerdere personen te schaduwen in hun functie of rol. Je krijgt zo de kans om aansluiting te vinden bij de werking van de organisatie/project, nieuwe vaardigheden en kennis te verwerven door observatie, peer-to-peer uitwisselen en praktijkleren.

Het aanbod

ARTEKALE

ARTEKALE, de Baskische vereniging voor straatkunsten, richt zich op de promotie en verspreiding van straatkunsten en de internationale positionering van Baskenland. Het verenigt 62 gezelschappen, 13 festivals en 3 distributeurs. Zij is gevestigd in Txotena, een cultureel centrum in het hoger gelegen district Otxarkoag van Bilbao. Het huisvest niet alleen Artekale, maar ook andere culturele entiteiten zoals het Internationale Marionettenfestival en andere lokale verenigingen die sociale en culturele activiteiten in de wijk organiseren.

Artekale biedt de mogelijkheid om van 15 tot 19 mei 2024 deel te nemen aan de organisatie en uitvoering van de professionele activiteiten die geprogrammeerd zijn als onderdeel van Umore Azoka. Het is een kans om uit de eerste hand te zien hoe de straatkunsten in Baskenland werken, zowel op artistiek als op marktniveau. Umore Azoka is het grootste straattheaterfestival in Baskenland met voorstellingen, een fair, professioneel programma, aanwezigheid van nationale en internationale professionals en projectpresentaties in de vorm van speeddating tussen artiesten en programmatoren.

DOOS Colectivo

DOOS Colectivo is een creatief collectief geworteld in hedendaagse dans. De mogelijkheden die DOOS Colectivo zal aanbieden:

  • Dance and Science Meeting, 13- 19 November 2023
    Neem deel aan de Dance and Science Meeting in het centrum Punto de Fuga. Tijdens deze bijeenkomst gaan bewegers, wetenschappers en therapeuten in gesprek rond de kracht van creatieve beweging ter bevordering van fysieke en mentale gezondheid. Er zullen verschillende praktijken uitgewisseld worden. De Dance and Science Meeting wordt begeleid door Álvaro Murillo. De bijeenkomst is een voorbereiding op een workshop in januari en maart waar dans tot bij senioren wordt gebracht. Samen met de EUNEIZ Universiteit zullen de psychofysische effecten van creatieve dans/beweging op het welzijn van ouderen gemeten worden. Als deelnemer zal je helpen bij het voorbereiden van de bijeenkomst, het selecteren van deelnemers en het voorbereiden van materialen.
  • Residentie met FAKE FREEDOM, 5 – 9 Februari 2024
    Fake Freedom is de titel van een immersieve videodans gemaakt voor virtual reality brillen. Het project kwam tot stand tijdens verschillende residenties in verschillende culturele centra in Baskenland (Hibridalab in Vitoria, Etopia in Zaragoza en Barakaldo's theater). Het gezelschap is nu bezig met het monteren en post-produceren van de verschillende scènes. Daarnaast zijn ze ook bezig met het creëren en verkennen van de javascript mogelijkheden van zo'n platform/technologie (motion capture, interactie...). Ze zijn op zoek naar iemand die geïnteresseerd is in het verkennen en onderzoeken van deze methodes. Het is een kans om te ontdekken hoe je een performance maak voor technologische apparaten en om het gezelschap te helpen bij het afronden van de residentie.

ZIRKOZAURRE

ZIRKOZAURRE, residentiepartner in het BINDED BODIES project, is een creatieve fabriek, school, bedrijf en nog veel meer. Dit project op het eiland Zorrozaurre, in Bilbao, is het epicentrum van de circuspraktijk en de verspreiding ervan in de regio. Zirkozaurre organiseert een festival in december, organiseert masterclasses, workshops, reguliere lessen en honderden circusactiviteiten gedurende het hele jaar. Zirkozaurre biedt de mogelijkheid om van 4 tot 8 december 2023 deel te nemen aan de voorbereiding van ZKZ TOPAKETA 2023 festival. Als deelnemer van de joshadowing wordt je mee ingeschakeld in de preproductie en productie fases van het festival. Je krijgt de kans om het mee te maken en een algemeen beeld te krijgen van de verschillende aspecten (trainingsprogramma, tentoonstellingsprogramma, communicatie, productie, ontvangst, enz.)

Financiële ondersteuning

Als deelnemer ontvang je een onkostenvergoeding die bestaat uit

  • Totaal per diem van 375 euro (75 euro x 5 dagen). Per diem wordt gebruikt om de kosten voor accommodatie, eten en lokale transport te dekken.
  • Een tussenkomst voor internationale transportkosten: tot 200 euro als je met het vliegtuig reist of tot 400 euro als je met de trein reist

Het project is opgezet in het kader van de culturele samenwerking tussen Vlaanderen en Baskenland en wordt uitgevoerd met de steun van de Vlaamse regering en de Baskische regering. Artekale en Circuscentrum zetten als sectororganisatie in elke regio in op de promotie en verspreiding van de oproep. Projecttrekker voor Baskenland is Artekale, projecttrekker voor Vlaanderen is Circuscentrum.
Residentiepartners zijn Ell Circo D'Ell Fuego, Cirklabo, Zirkozaurre (Spanje) en Korrala Sormen Gunea (Spanje).

Deelnemen?

Geef je interesse te kennen tegen 5 november via het online formulier.