Organisatie
C-mine
Waar
C-mine

C-mine 10
Genk 3600
België

“Drie dansante clowns, vuil geschminkt, elkaar stuntelig tegenwerkend, vechtend tegen alles en iedereen, niet in het minst tegen zichzelf. Zelfs de drummer die mee op scène staat en de boel ritmisch in bedwang probeert te houden, moet er het bijltje bij neerleggen.” Circusmagazine

Sinds de vroege jaren zestig toen eerst Nina Simone en vervolgens The Animals ons met ‘Please don’t let me be misunderstood’ vroegen voor begrip om hun wangedrag, is de pertinente vraag/smeekbede niet aan relevantie ingeboet. ‘Please (don’t) let me be (mis)understood’ van Geert Belpaeme werd een fysieke voorstelling waarin menselijke lichamen uit hun oevers treden om ook niet-menselijke verhoudingen te spelen. Het is speels, abstract en met ongeremd veel verbeelding. En dat alles met de knipoog van een clown die je, voor je het weet, een wel erg rake spiegel voorhoudt.

Geert Belpaeme is theatermaker, performer en docent/onderzoeker aan KASK School of Arts Gent. Hij maakt voorstellingen tussen theater, circus, performance, dans en het filosofisch experiment. Speelsheid, abstractie en ongeremde verbeelding vormen de dominante rode draad doorheen zijn oeuvre, uitgevoerd in een artistieke taal die soms doet denken aan een minimalistische vorm van clownerie.

Naast l’hommmm, zijn collectief met Mats Van Herreweghe, richtte Belpaeme in 2016 samen met Bosse Provoost, Kobe Chielens en Lieselotte De Keyzer ook het gezelschap de polen op. In datzelfde jaar ontving hij eveneens de Roel Verniers Prijs voor zijn solo-performance First.

Geert Belpaeme Misunderstood

Abonnement: avonturier / proever / supporter

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via [email protected].
SAFE.R SPACE