© NISRAN

Ben jij een maker uit dans, theater, circus of een andere performatieve discipline? En heb jij zin om met andere makers het gesprek aan te gaan, zowel in woorden als in daden? Tijdens Het TheaterFestival maken we tijd voor een uitwisseling tussen makers met verschillende (artistieke) achtergronden, leeftijden en ervaringen.

Binnen de podiumkunsten hebben dans, theater en circus elk hun eigen taal en hun eigen ontwikkeling. Het podium is hun (t)huis, maar wel één met verschillende kamers.

Op deze dag willen we de gelegenheid creëren om met elkaar aan de slag te gaan, over de verschillende disciplines heen. Om te zweten en te denken / te denken en te zweten. Elkaar te ontmoeten, te bevragen, samen uit te proberen. Wat kunnen theatermakers leren van circusartiesten en omgekeerd? Waarin verschilt de taal van een danser van die van een acrobaat?

Nadat we vorig jaar een dag organiseerden rond going solo, ligt dit jaar accessibility in practice in het midden. Geïnspireerd door de opkomst van o.a de relaxed performance en trigger warnings of de felbesproken performance van Justina Miles (de gebarentolk tijdens Rihanna’s superbowloptreden) buigen we ons over hoe toegankelijkheid haar weg vindt binnen ieders artistieke praktijk, of net helemaal niet. Welke keuzes maak je als maker om je voorstelling toegankelijk(er) te maken? Hoe hebben die invloed op je maakproces? Kan je toegankelijkheid oefenen? Wat als je ervoor kiest om een ontoegankelijke voorstelling te maken?

We nodigden Madonna Lenaert, Rachid Boulahrir & Dahlia Pessemiers-Benamar uit om deze doe- en denkdag te cureren.

Dag van de Maker is een samenwerking van Circuscentrum, Dag van de Dans, detheatermaker en Het TheaterFestival.

Stel je kandidaat

Dag van de Maker gaat door op zaterdag 9 september van 10 tot 18 uur in Brussel. Er is ruimte voor 12 artiesten om deel te nemen.
Interesse? Stuur dan ten laatste op 16 juli een korte bio of je cv naar [email protected].